Nieuwsbericht geplaatst op 30 maart 2011, 17:18 Algemeen

XC Blog: De stille fietsbel

blog_april_2011.jpgDagblad de Limburger, Regiopagina B10; De brievenpagina. Of ja, noem het maar eerder klachten- pagina! Elke week schrijven tientallen Zuid-Limburgers hun grootste ergernissen op papier en sturen die naar de krant. Voor hen waarschijnlijk een gevoel van opluchting, voor mij juist een gevoel van ergernis! Ik vind: ergeren mag, sterker nog, het moet! God heeft het in de mens geïmporteerd dus kunnen we het ook niet laten. Maar laten we ons dan op zijn minst gaan ergeren aan dingen die nuttig zijn om ons aan te ergeren. (Ik geloof dat ik nog nooit zo vaak het woord ‘ergeren’ heb gebruik).”

“In Zuid-Limburg is het percentage amateur wielrenners het hoogste van heel Nederland. Best iets om trots op te zijn, denk ik zo. Blijkbaar is niet iedereen in mijn omgeving het daar mee eens: Het is een uitzondering als er eens geen klacht over wielrennen is te vinden op de brieven/klachtenpagina. Meestal gaat het over het meest vergeten, en toch ondertussen ook het meest gebruikte ding op de racefiets: de fietsbel! Je hebt ze in alle soorten en maten: Van de ‘Winnie the pooh-bel’ voor twee euro tot een heuse Specialized-bel (met vering en al) voor dertig euro.”

“Fietsers schrikken ervan als er plotseling iemand vlak achter hen een kreet uitslaat als ‘Pas op!’ of de asocialere versie: ‘Heij!’ Ik vind het begrijpelijk dat men daarvan schrikt, ik spreek uit ervaring. Door de klachten op de brieven/klachtenpagina over wielrenners die geen bel hebben, besloot ik om elke wielrenner die ik tegenkwam zonder bel aan te spreken. Dit heb ik vorig seizoen best lang volgehouden. Gelukkig heb ik maar vier renners aan mogen spreken, mijn complimenten heren (en dames)!”

“Een willekeurig fietspad op een willekeurige zonnige zondag, hoe kan het ook anders. Het voorjaar is aangebroken en vol goede moed ben ik al een tijdje bezig aan mijn trainingsrondje. Ik schat zo’n 50 meter voor me zie ik twee fietsers fietsen die ik gegarandeerd moet inhalen om nog voor het donker thuis te zijn. Ik grijp de bel al vast en wacht op het ‘moment suprême’. Als ik bijna achter ze zit geef ik een goede ruk aan de bel, een felle en zeker hoorbare klank als gevolg. Ik wacht… geen reactie! Ik probeer de truc nogmaals, hetzelfde resultaat als gevolg. Ik besluit de twee dove fietsers in te halen met een chagrijnige blik, typisch Nederlands. Daarmee als gevolg dat er in tegengestelde richting een scooter aan komt scheuren die mij nog net weet te ontwijken. Gevolg: De fietsers schrikken van het net voorkomen incident en gaan zich, samen met de bestuurder van de scooter, ergeren aan ALLE wielrenners. Hiervoor heeft de krant al een plaatsje gereserveerd. Dit wekt dan weer mijn grote ergernis op!”

“Waarschijnlijk lezen de ‘wieler-klagers’ mijn blog niet. Toch wil ik bij dezen aan hun vragen of ze voortaan gewoon willen reageren op het geluid van een fietsbel. Zo niet, dan ook niet klagen! En voor de wielrenners zonder fietsbel: ga als de wiedeweerga naar de fietswinkel en zoek maar een mooie, glimmende, goed functionerende, fel klinkende bel uit! Succes en bedankt voor uw aandacht!” (XC)

Praat mee over deze blog op Twitter: #Wielerwedstrijden
of  follow_me_c.png.Terug

 
Reacties

Plaats een reactie:

Uw naam:
Uw reactie:

Sabine | 30-3-2011 20:00Of, nadat je gebeld hebt, je aapachtig aangestaard wordt, en er vervolgens niets gebeurt. Zo van \"ja hee hè, wij mogen hier gewoon fietsen hoor!\"

Daan | 17-9-2012 16:13Waarom inhalen als er verkeer tegenmoet komt?

    Wielrennen Headlines

Wielerwereld lijkt Armstrong ook te steunen
Terwijl Lance Armstrong de ene sponsor na de andere lijkt te verl...Lees verder

Levenslange schorsing voor Lance Armstrong
De Internationale Wieler Unie UCI heeft vandaag aangegeven achter...Lees verder

Marianne Vos pakt goud op OS2012
In een zeer regenachtig Londen heeft de Nederlandse wielrenster M...Lees verder

    Nieuwste Wielervideo

Wielervideo Marianne Vos - Wereldkampioen 2012 in Limburg
Marianne Vos uit Meeuwen is met grote overmacht wereldkampioene w...Bekijken

    Meer Sportnieuws

• Dartwedstrijden
• Schaatswedstrijden
• Voetbalwedstrijden

    Diversen Shop`s

• Fietsbrillen
• Fietscomputers
• Fietshelmen
• Fietsnavigatie
• Racefietsen
• Wielerkleding
• Voetbalkleding
• VoetbalShop

    Advertenties

    Wielerblog

Wielerblog XC Blog: De stille fietsbel
“Dagblad de Limburger, Regiopagina B10; De brievenpagina. Of ja, noem het maar eerder klachten- pagi... Lees verder

    Column

Column XC Column: 'Een nieuwe start!'
"Zo, daar ben ik weer! Ik schrok behoorlijk toen ik zag dat mijn laatste column al in Mei dit jaar v... Lees verder

    Interview

Interview Interview Mart Smeets en Lance Armstrong
Studio Sport journalist Mart Smeets is naar het Amerikaanse Austin afgereisd om een interview m... Lees verder

    VideoSpecial

VideoSpecial De Tour van Bauke Mollema
De hele documentaire van Kees Jongkind over de Belkin-ploeg tijdens de Tour de France. 'De Tour van ... Lees verder

    Facebook

Facebook Volg Wielerwedstrijden.com op Facebook
Voor alle wielerliefhebbers is er nog een extra mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laats... Lees verder

    Informatie Wielerwedstrijden.com

Wielrennen redactie Wielerliefhebbers - Redacteuren gezocht
Kom jij ons team van redacteuren versterken ?
Meld je aan... Lees verder

Wielrennen Social Media Social Media Wielerwedstrijden.com :

  Volg wielerwedstrijden op Twitter  Volg wielerwedstrijden op Facebook  Volg wielerwedstrijden op Hyves  Volg wielerwedstrijden op Youtube  Volg wielerwedstrijden via RRS